HTML

Bécs-Tokyo

Tokióba sodort a sors, ki kell hozni belöle a legjobbat. Majd kiderül, sikerül-e. :-)

Friss topikok

  • Szöszibolha: @hbogi: Bogikám, ha minden igaz, a jövö héten folytatom, csütörtök körülre tervezem, hogy készen l... (2014.05.11. 13:12) Még mindig visszanézünk
  • hbogi87: Hiányoznak a szösszenetek, tessék iííííirni!! :))) Bogi Bécsböl (2013.12.19. 11:14) Hétvégi örületek...
  • khase0104: Anita, annyi elmenyben van reszetek, csak birja az ember követni :))))) Az a ryokan nem lehetett s... (2013.04.26. 13:33) És még mindig tavaszolunk...
  • anit27: Szia Anita! Orsitol (Thunbol) kaptam meg a linket hozzad, mivel minket is ide vetett a sors Japanb... (2013.04.15. 15:13) Tavasz van!
  • jgrubits: "Állati" jó! Új formát honosítottál meg, a "Kedvencek Blogját"! Várom a folytatás! (2013.03.15. 00:40) Egy kis macskakaparás

Címkék

Hazaaaaa... :-)

2013.06.29. 17:37 Szöszibolha

Hát ez hihetetlen, hogy megint csak visszaszámolok! És megint csak az órákat. :-)

Úgyhogy ezért most rövid leszek, igazából csak slágvortokban foglalom össze az elmúlt idöszak eseményeit,  mert aludnom sem ártana, holnap kemény napunk lesz!

Voltunk szumó meccsen. Nagy élmény volt, teljesen más, mint ahogy elképzeli az ember. Inkább társasági esemény, az emberek esznek, isznak, beszélgetnek. Egy-egy menet csak pár perc, de legalább van sok. :-) A husis pasik meg igen fürgék és  meglepöen hajlékonyak. MAncival es az Izáékkal harsányan ordítva szurkoltunk ékes magyarsággal. NAgy sikerünk volt.

Megérkezett a gimnáziumi legjobb barátnöm Miami-ból, akit az esküvönk (kb. 15 év) óta nem láttam. Nagyon örültünk egymásnak, kicsit visszatért vele a fiatalságunk, a gondtalan éveink emléke. Mancikám pont osztálykirándulásra ment, a férj meg csak úgy el, így volt 3 felhötlen napunk. Voltunk onszenben, megmassziroztattuk magunkat, egy durva kesztyüvel ledörzsölték az egész testünket, utána 3 hétig babasegge effektus volt :-). Még a hajunkat is megmosták a nyanyák! Voltunk a Gompachi étteremben, ami arról híres, hogy ott forgatták a Kill Bill-t, állati hangulatos hely. Amikor bemegy az ember, az egész személyzet és a vendégek is hangos üdvrivalgásban törnek ki. Loft szerü, karzatos, több szintes és csak ajánlani tudom! Ráadásul tök közel van hozzánk. 

Voltunk templomot is nézni, ott a templom elött lévö bazársoron kapható moncsicsik vették le a barátnömet a lábáról, be is szervált kettöt, egyiket a Mancinak. Megnéztük Tokio egyetlen vilamosvonalát, meg az öregek bevásárlóutcáját, ami harsány vörösben pompázik az ott kapható vörös bugyogóktól és egyéb fehér-ill. pirosnemüktöl.Amikor valaki 65 éves lesz, vörös bugyogót és egyebet kap ajándékba. Az öregkori agresszió jele. Jó tudni!

Egyébiránt meg csak beszéltünk és beszéltünk és beszéltünk és szerintem nagyon kevés volt 3 nap. :-)

Hálistennek Mancikám is igen jól birta az osztálykirándulást (az egyik Fuji tónál voltak), nem volt bögés éjszaka! Söt! Ö vigasztalta a többit! :-)

A magyar csajokkal is sokat találkoztunk, sajnos az egyikük hazaköltözik, neki volt a búcsúztatója a múlt héten.  Ja, meg voltunk azon a magyar összejövetelen is, ami minden hónap elsö szombatján van. Most itt volt a Duna tv is, de a forgatásra nem mentünk el, csak az  esti buliba. Nagyon jól éreztem magam!

Aztán tartottunk még csapat és körömépítö szeánszot is, mert az egyik csaj zselés körmöket tud gyártani hobbiból. Azóta olyan karmaim vannak, ajajjj!!! Japán egyébként a köröm országa, akinek nincsenek szépen ápolt és müvészien kipingált körmei, azt nem veszik emberszámba. Minden sarkon van egy köröm szalon. Meg fodrász. A buszmegállótól hazáig (kb. 700 méter) pontosan 19 fodrász-szalon található. Nöszámba még azt az illetöt sem veszik, akinek nincs legalább egy darab Luis Vuitton táskája. A japán nök 90%-ának van. Eredeti és nem használt! Mert használt cuccot japán ember nem vesz!!! Ezért is lehetetlen pl. egy használt autótól megszabadulni, fizetni kell érte, hogy valahová leadhassa az ember. Még egy ok, hogy miért nincs kocsink.

Aztán már csak ki kellett bírni az iskola utolsó heteit, ami elég nehezen ment, mert állati meleg lett hirtelen, és nagyon nagy pára. Megint folyik a bugyogómig a víz rólam, ha kapkodok az ucán, netán sietek... Az iskolában is volt millió évzáró buli, egyre elmentem, de kössz, hagyjanak! Mancikánk igen sikeresen zárta az évet, nagyon büszkék vagyunk rá!!! Drága csillagunk azért hatalmasat teljesített, talán hármónk közül neki volt a legkeményebb, de hösiesen tartotta magát és megvívta  a napi is harcait. Velünk is néha, amikor nem volt kedve házit írni meg gyakorolni. Ezért is néztem el neki sok mindent. Föleg azt, hogy a szobája általában egy egy tizes födrengés és egy hatalmas robbanás utáni mixelt állapotot mutatott. Meg a napi táncolást ezer decibeles zeneszóra. Ennek viszont jó vége lett, mert felléphetett a saját koreográfiájával az évzárón és akkora sikere volt, hogy az alsós igazgatóbácsi fagyit is vett neki! Jajám!

Ez a hét meg szinte már csak sayonara partikról szólt, itt búcsú ebéd, ott megy el valaki, stb... voltam az angol gruppal is kajálni, nagyon kellemes kis ebéd volt, hát szívem szerint folytatnám összel, de .. majd meglátjuk, Ember szerint most már japánul kellene inkább tanulnom. Mancimmal még elmentünk egy-két érdekes és jó helyre (madame Tussauds, trick art museum), hogy kibírja az év végét. NAgyon elfáradt. Idegileg, szellemileg, mindenhogy.

Talán két napja tudatosult bennem, hogy atyaisten, most tényleg lehúztunk egy iskolaévet! És micsoda évet, atyavilág!!! Ha csak ennyi volt, akkor is hálás vagyok érte, hogy itt lehettem. Nem akarok nagy összegzést, mert a napnál is világosabb, hogy mekkora ökörség lett volna ezt kihagyni. Honvágyam ritkán volt, és szinte alig. Talán januárban, mikor visszajöttünk.

Akkor is, most nagyon örülök, hogy holnap megyünk! Két nap múlva a balatoni házunk teraszán fogom élvezni a tücskök koncertjét a rokkant szöcskék javára, újra látom a Göncölszekeret, a csillagokat... kiflit zabálok füstölt-sajtos pulykapárizsivel és újhagymával, Sport szeletet, Kojak nyalókát, fraciadrazsét, májkrémet, nem érdekel, ha háznyi méretüre dagadok is! Minden délután megfejtek legalább öt keresztrejtvényt és hozzá megeszem egy csomag tökmagot. Kilószám tömöm magamba a cseresznyét, a barackot, a körtét, a szilvát, meg amit még találok.

És nem írok blogot, hanem élöben mesélek! :-)))

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felkelohal.blog.hu/api/trackback/id/tr925383619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása