HTML

Bécs-Tokyo

Tokióba sodort a sors, ki kell hozni belöle a legjobbat. Majd kiderül, sikerül-e. :-)

Friss topikok

  • Szöszibolha: @hbogi: Bogikám, ha minden igaz, a jövö héten folytatom, csütörtök körülre tervezem, hogy készen l... (2014.05.11. 13:12) Még mindig visszanézünk
  • hbogi87: Hiányoznak a szösszenetek, tessék iííííirni!! :))) Bogi Bécsböl (2013.12.19. 11:14) Hétvégi örületek...
  • khase0104: Anita, annyi elmenyben van reszetek, csak birja az ember követni :))))) Az a ryokan nem lehetett s... (2013.04.26. 13:33) És még mindig tavaszolunk...
  • anit27: Szia Anita! Orsitol (Thunbol) kaptam meg a linket hozzad, mivel minket is ide vetett a sors Japanb... (2013.04.15. 15:13) Tavasz van!
  • jgrubits: "Állati" jó! Új formát honosítottál meg, a "Kedvencek Blogját"! Várom a folytatás! (2013.03.15. 00:40) Egy kis macskakaparás

Címkék

Tojikababa

2014.06.13. 13:54 Szöszibolha

Mielött belevágnék a roppant unalmas és lapos áprilisi kiruccanásainkról szóló beszámolómnak, muszáj bemutatnom Tojikababát.

tojika.jpg

Hát nem édes?

Tojikababa története számomra roppant érdekes és tanulságos. Tulajdonképpen nem tudom, hogy sírjak-e vagy röhögjek-e rajta.

Történt ugyanis, hogy gyermekem negyedikes nagylányként eljutott a környezetismeret tantárgy azon szakaszába, amikor is a megtanulják az "igen fujjj témát", hogyan lesz a gyerek, mi történik férfi-nö között, mi van a lábuk között, stb... szerintem kissé korai ez negyedik osztályban, de sajnos a német nemzeti alaptanterv megírását nem rám bízták a hülyék. A gyerekek a témát kuncogással, fújjolással és kerek szemekkel követik nyomon.

Sajnos a másik negyedik osztály (kettö van összvissz) már korábban elkezdte, ök a stréberek, és folyamatosan tájékoztatják Mancika osztályát a soron következö tananyagról.

A másik osztály osztályfönöke egy nagyon lelkes, nagyon stréber, nagyon-nagyon akaró kis fickó, aki bár szívét lelkét kiteszi, mégis a szülök fejcsóválva fogadják a kis "Ossi" törekvéseit. Döbbenetes ám megfigyelni, hogy a "nyugatnémet" szülök hogyan fikázzák a "keletnémet" tanárbácsit, pedig az majd beleszakad a nagy igyekezetbe! De azért nem kell sajnálni, mert eszementen hülye is tud lenni, tény, ami tény. Én rettenetesen örülök, hogy nem a mi életünket teszi gallyra a buzgómócsingoskodásával meg a csölátásával.

Szóval, a tanárbácsi megszervezte, hogy a gyerekeket a témában felelösségre okítja. Arra gondolt, hogy kitalál valami pici és törékeny dolgot, amire a gyerekeknek majd vigyázniuk kell, ami majd elveszi a (jelzem 10 éves!!!!) gyerekek kedvét attól, hogy túl korán szülökké váljanak. Szerencsétlen embernek férfi lévén a pici és törékeny dologról kapásból egy tojás jutott eszébe, na ezt nem is kommentelem tovább ... 

Így aztán minden gyermeknek be kellett szállítania egy nyers tojást a suliba, amit tanárbácsi sk aláírt a csalások kizárása végett. A tojásra aztán nagyon kell vigyázni, nem szabad összetörni. Amelyik gyerek a tojását összetöri, az nem vehet részt a beharangozott "Lesenacht"-on, amikor a gyerekek az iskolában alszanak és rémtörténeteket olvasnak fel egymásnak. Kivéve, ha az igen szociális osztályközösség közösen másképp nem dönt. (ez aztán a szócalista nevelés!)

Tojikát egy héten át minden nap magukkal kell hordozniuk az iskolába, ki kell tenni a padra, beszélgetni kell vele, dajkálgatni, játszani vele, ebédkor vinniük kell az étkezöbe, délután haza és vele is kell aludniuk.

Én ezt kissé túlzásnak tartom, azokat a gyerekeket, akiknek legalább egy éve háziállatuk van és még él, kapásból felmenteném a tojidajkálás alól. Szerintem ez 10 éves korban elég hajmeresztö project.

Leánykám azonban elsápadt az irigységtöl, hogy másoknak lehet valami dajkálnivalójuk, neki meg nem, így gyorsan kicsempészett a hütöböl egy tojást és aláiratta velem! Gondoltam jól van, csak ki ne keltse, felölem dajkálja a tojást. Azt viszont nem engedem, hogy az iskolába magával vigye. Így Tojikababa a legújabb családtagunk, szép, puha és meleg fészekben lett részese mindennapjainknak. Délelöttönként nekem kell rá vigyázni, tojiszitter lettem, nehogy elragadja valami nyest vagy besurranó mongúz. Én a saját cicánkat reálisabb veszélyforrásnak érzem, így Tojika a polcon pihen napközben. 1 hetet engedtem, utána úgyis büdös lesz. Mancikám csak azt kérte, ne kelljen végignéznie Tojika megsemmisítését, hiszen már most annyira a szívéhez nött! Az igazsághoz azért az még hozzátartozik, hogy ez már a kettes számú Tojikababa, az elsöt a doboz tetejének felhelyezése közben kapásból derékba törte... így az a szegény az estét már a serpenyöben töltötte. Kellett neki olyan vastag derekat növeszteni!

Hát így lett nekünk Tojikánk...

 

HOPPÁ!!!!

 

Amíg ezt itt írtam, a következö email-t kaptam, amit az egyik kislány anyukája átküldött nekem a másik osztályból, hogy kikérje a véleményem. A tanárbácsi intézte a szülökhöz (dióhéjban, de próbálom visszaadni a levél dagályos nyelvezetét):

Tisztelt Szülök!

Mint bizonyára gyermekeiktöl már hallották, csak holnap fogom eldönteni, hogy azt a bizonyos "Lesenacht"-ot valóban megtartsuk-e. Az osztály aktuális viselkedése arra késztet, hogy alaposan átgondoljam vajon jelen pillanatban megérdemelnek-e a gyerekek egy ilyen szabású rendezvényt. Rendkívül sajnálom, hogy nem sikerült tanulóimmal az iskola és oszályunk viselkedési és egyéb szabályait elsajátíttatnom.

Kérem közöljék gyermekeikkel, hogy a továbbiakban saját maguk eldönthetik, kívánnak-e továbbra is felügyelni tojásaikra. (hangosan röhögök) Jelenlegi osztályom a negyedik a sorban, melyben ezt a projectet véghezviszem. Bár ez az osztályom eddig a legcsekélyebb létszámú, mégis ebben az osztályban van a legtöbb összetört tojás. Amennyiben gyermeke továbbra is vállalja a felelösséget, ez engem nagy örömmelt tölt el, de nem fogom követelni.

Azt gondolom, azok a gyermekek, akik már a harmadik tojásukat törik össze, még nem érettek eléggé eme igényes feladat végrehajtásához.

Megértésüket köszönöm, üdvözlettel.

 

Hát kedves Herr Schubert, szívböl gratulálok! 

 

Az elözö osztályaihoz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felkelohal.blog.hu/api/trackback/id/tr236299261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása